PVC Membrane │ Kaan Şakar

PVC Membran

Petrol ve tuzdan oluşan bir tür polimer olan PVC ( Poly Vinil Klorür) petrokimya tesislerinde üretilir. Pek çok farklı uygulama alanı bulunan PVC membran inşaatlardaki ince detayların çözümlenmesinde sıklıkla kullanılır. İdeal bir su yalıtım malzemesi olan PVC su yalıtım membranları temelden çatıya ve tüm ara katmanlara kadar uygulanabilir.

              


MEKANİK ÖZELLİKLER




  • PVC MEMBRAN NE İŞE YARAR?


    PVC membran, çatı uygulamalarının güçlendirilmesi ve verimliliğinin artırılması için son kat kaplama malzemesi olarak kullanılır. Bu sayede çatıların ömrü uzatılabildiği gibi yalıtımdan yüksek verim de elde edilebilir. PVC membranlar; ozona, düşük sıcaklıklara ve ısısal eskimeye karşı yüksek dayanıklılık gösterme özelliğine sahip bulunur. Ağırlıklı olarak binaların ve çatıların su yalıtımının sağlanması için kullanılan PVC membranların montajı son derece kolay bir şekilde yapılır. Aynı zamanda büyük bir gerilme mukavemetine ve uzun hizmet ömrüne sahiptirler. Sürekli bakım ve onarım gerektirmeyen PVC membran bitümlü çatı malzemelerine oranla çok daha iyi bir şekilde yalıtım imkanı verir.





         



  • Son dönemlerde çatı endüstrisinde düşük maliyetli montajı, uzun süreli olarak hava şartlarına dayanabilmesi ve suya karşı yapılara garantili koruma sağlaması nedenleriyle tek katlı membranların kullanımında bir artış söz konusudur. Tek kat membranlar arasında özellikleri sayesinde ön plana çıkan PVC membranlar, yapılarda ortaya çıkabilecek olan teknik ve yapısal gerilmelere en iyi şekilde uyum sağlayacak esnekliliğin yanı sıra çeşitli uygulamalarda kullanılmasını sağlayacak çok yönlülüğe de sahiptirler.





    REFERENCES








Yorumlar